Antalya’nın Aile Tatili Yapmaya En Uygun 5 Yeri

Antalya’nın Aile Tatili Yapmaya En Uygun 5 Yeri

 

Tatil için destinasyon arayışındayken çocuklu ailelerin tercih yapması biraz daha zor. Çocukların da keyif alacağı, güvende olacağı bir tatil yeri arayışınız varsa aile tatili yapmaya uygun yerler listemizdeki noktaları inceleyebilirsiniz. Böylece hep birlikte unutulmaz bir aile tatili deneyimi yaşamanın yollarını öğrenebilirsiniz. Bu lokasyonlar arasından birini seçerek hem sizi hem de çocuklarınızı mutlu edecek unutulmaz bir tatil deneyimlemeniz mümkün. Bu önerilerin yalnızca çocuklarınıza yönelik olduğunu düşünmeyin; sizin için de harika tavsiyeler var.

 

Belek : Çocukların Keyifle Vakit Geçireceği Bir Aile Tatili

 

Belek, su parkı ve aqua park yoğunluğu açısından epey gelişmiş bir tatil beldesi olduğu için çocuklu ailelerin tatil seçenekleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu yüzden aile tatili için Belek’i seçtiğinizde hem size hem de çocuklarınıza keyifli dakikalar yaşatabilecek pek çok etkinlik bulmanız mümkün. Çocuklarınız mini çocuk kulüplerinde gün boyunca kaliteli zaman geçirirken siz de tatilin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Ailece gerçekleştireceğiniz etkinlikler için Belek Saat Kulesi ve Hoşgörü Bahçesi’ni ziyaret edip ve çocuklarınızla kültürel bir gezi yapabilirsiniz. Üstelik Belek’teki mavi bayraklı plajlarda hijyen açısından içiniz rahat bir şekilde çocuklarınız ile denizde vakit geçirebileceksiniz. Burada onların farklı su sporlarını öğrenmesini de sağlayabilirsiniz.

 

Kemer : Birbirinden Güzel Etkinliklerle Dolu Bir Yer

 

Oyun alanı ve su parkı bakımından oldukça fazla alternatifi bünyesinde bulunduran bir diğer belde ise Kemer. Seçeceğiniz 5 yıldızlı bir otelde ailenizle gönlünüzce tatil yapabilirsiniz. Ayrıca Jeep safari sizin için heyecan uyandıran bir aktiviteyse ve çocuklarınızın da bu deneyimi yaşamasını istiyorsanız, harika seçenekler bulunuyor. Kemer’de kaldığınız süre boyunca çocuklarınızla Göynük’teki Göynük Kanyonu’na, Beldibi’deki Beldibi Mağarası’na, Çıralı yakınlarındaki Yanartaş’a ya da Tekirova yakınlarındaki Phaselis Antik Kenti ve Olimpos (Tahtalı) Dağı’na kısa seyahatler yapabilirsiniz. Böylece hem kültür hem de doğa odaklı aktivitelerle dolu bir aile tatilinin tadını çıkarıyor olacaksınız.

 

Lara : Herkese Göre Eğlence Var

 

Bilindiği üzere Lara, Türkiye’deki en uzun kumsala sahip bölge. Bu yönü onu Antalya’daki en popüler turizm bölgesi yapıyor. Hem doğayla iç içe tatil yapmak hem de çocuk dostu otellerde konaklamak istiyorsanız Lara’yı tercih edebilirsiniz. Aquapark ve dalga havuzlarında çocuklarınızla unutulmayacak anlar yaşayabilirsiniz. Üstelik Lara’nın muhteşem kumsalı da çocuklar için harika bir eğlence noktası. Eğer çocuklarınız kumlarda oynamayı seviyorsa Altınkum Plajı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Çocuklarınızla ilginç bir deneyim için (Mayıs başından Ekim sonuna kadar) açık havadaki Kumdan Heykel Müzesi’ni gezebilir; biraz serinlemek ve doğanın müthiş melodilerini dinlemek için de Düden Çayı’nı ziyaret edebilirsiniz.

 

Kaş : Birlikte Maceralara Atılabilirsiniz

 

Türkiye’nin dalış konusunda öne çıkan noktalarından olan Kaş, kolay gezilebilir yapısı ve yeme içme olanaklarıyla oldukça gözde bir destinasyon ve alternatif bir aile tatili mekanı. Özellikle kafa dinlemek ve çocuklarınızla konforlu bir tatil yapmak istiyorsanız Kaş en doğru seçeneklerden bir tanesi olacaktır. Dalaman Havaalanı‘ndan kolayca ulaşabileceğiniz Kaş’ta birbirinden harika koyları gezebilir, plajlarında keyifli zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca etkileyici arkeolojik kalıntıları görmek için günübirlik tekne turlarına katılabilir veya köyleri ziyaret ederek tertemiz havayı içinize çekebilirsiniz. Ayrıca Kaş, dalış yapmayı sevenler veya merak edenler için de ideal.

 

Kalkan : Doğayla İç İçe Vakit Geçirin

 

Aile tatili yaparken çocukların güvenliği de oldukça önemli bir detay haline geliyor. Bu yüzden sığ ve dalgasız bir denizin yanı sıra çocuk havuzu imkanı da arıyorsanız Kalkan’ı seçmeyi düşünebilirsiniz. Burada, çocuklarınız birbirinden güzel plajlarda kumdan yaptıkları sanat eserleriyle ilgilenirken sizin de denizin ve güneşin tadını bol bol çıkarmanız mümkün. Kaş gibi yine Dalaman Havaalanı’ndan kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz Kalkan’da, bir gününüzü İnceboğaz Plajı’na ayırarak çocuklarınızın bayılacağı sıcak ve sığ bir denizde keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Biraz daha uzaklaşıp Patara Antik Kenti’nin ardından Patara Plajı’nı ziyaret etmeniz ve şanslı bir gündeyseniz çocuklarınızı caretta caretta’larla tanıştırmanız da mümkün.