Familieferie i Tyrkiet

Det smukke land med mere end én måde at holde ferie på

 

Tyrkiet er et af de billigste rejsemål i Europa, men byder endog også på nogle af de største oplevelser og attraktioner. Om du så ønsker at tage på charterferie, familieferie eller på interrail, så er rejsen til Tyrkiet altid den sikre vinder. Tyrkiet er det perfekte sted at tilbringe sine feriedage langt væk fra de regnfulde og kolde dage herhjemme i lille Danmark. Med omtrent 300 solskinsfyldte dage om året bør du dog huske solcremen, når du skal ud og opleve Tyrkiet og dets uforglemmelige seværdigheder.

Familieferie i Tyrkiet - alanya

Turen går til Alanya…


Tag f.eks. på rejse til den gamle by Alanya, hvor du finder intet mindre end eventyrlige seværdigheder om hvert et gadehjørne. Her har tyrkerne i højeste grad ret til at prale over deres smukke natur, kultur og historie, som alt sammen er inkorporeret i byens ånd. Alanya hører hjemme ved middelhavskysten og er blevet en populær turistdestination, hvoraf de fleste rejsende kommer fra de skandinaviske lande og ikke mindst fra Danmark.

 

Seværdighederne i Alanya er af mange, men nogle af de mest eventyrlige og mest uforglemmelige oplevelser, er noget som muligheden for at udforske Damlatas grotten eller at udforske middelhavet under vandoverfladen i Alanyas helt egen ubåd, Nemo. Damlatas grotten er lokaliseret tæt på den lækre Kleopatra strand og er en drypstenshule, som er udstyret med trappegange, så du kan gå på udforskning i dette lille vidunder.

 

Et besøg i drypstenshulen er også den perfekte mulighed for at køle af efter en lang dag på Kleopatra strand, hvorefter at du direkte fra stranden kan tage en svævebane, som er placeret nær stranden, og blive transporteret direkte til det historieprægede slot; Alanya Slot.

Familieferie i Tyrkiet - istanbul

Turen går til Istanbul


Hvis du er mere interesseret i at tage på storbyferie, da kan Tyrkiets største by, Istanbul, på ingen måde skuffe. Istanbul er ikke blot den største og mest befolkede storby i Tyrkiet, men er også den største by i hele Europa. Byen er delt i to af strædet Bosporus, som snor sig op gennem byens midtpunkt og forbinder Sortehavet med Middelhavet. Af denne grund er Istanbul tekniskset både lokaliseret i Europa på byens vestside og i Lilleasien på den østlige del af Istanbul.

 

Dette store knudepunkt af en by holder på en masse spændenheder, som f.eks. en af verdens mest populære moskeer; Den blå moske. Af træde ind i Den Blå Moske er som en fryd for øjet med bygningens smukke udskæringer, keramiske udsmykninger og blålige lys, som skinner gennem de blå ruder inden for moskeens storslåede vægge.

 

Tag herefter på en madoplevelse i Lilleasien og smag på tyrkernes fantastiske falafler og kebab – godt krydret og ofte serveret med yoghurt og luftigt brød ved siden af. Storoplevelsen i Europa bliver ikke mere storbys-agtig end i Istanbul, hvor bylivet er i konstant bevægelse, og hvor du har tonsvis af muligheder, hvor end du kigger hen.

familieferie i Tyrkiet - Kappadokien

Turen går til Kappadokien…

 

Kappadokien er det rette sted for eventyreren og naturelskeren. Kappadokien er hjemstedet for en masse tidlige civilisationer og smukke scenarier, såsom skorstensklipperne, gamle underjordiske bydele og klippebygninger. Her er der især fokus på naturen, som er oplevelse for sig og kan ikke sammenlignes med noget andet syn på denne her planet – faktisk sammenlignes naturen her med noget ikke-jordisk, hvortil de fleste besøgende føler at de står på en anden planet, når de kommer til Kappadokien – Men hvorfor blot stå på en anden planet, når du kan flyve henover den?

 

En populær turistattraktion I Kappadokien er ved Skorstensklipperne at flyve i luftballon hen over klipperne, hvor du kan se det smukke scenarie danne et helhedsbillede ovenfra et par hundrede meter oppe i luften. Her kan du se de smukke klippekirker, de tonsvis af andre farverige luftballoner, som din egen, og klipperne for neden, som består af et meget fjernt landskab i forhold til, hvad vi kender herhjemme fra.

 

Tyrkiet har i det hele taget en masse forskellige oplevelser at byde på. Om så en du vil ligge og dase på stranden og nyde godt af opholdet på et af de mange luksuriøse hoteller eller om du så vil ud og opleve historien, kulturen eller bare vil ud og blive ét med naturen omkring dig. Det er alt sammen et spørgsmål om præferencer – simpelthen en smagssag. Det der præger Tyrkiet helt generelt, hvor end du befinder dig i et Tyrkiets mange spændende byer, er selvfølgelig folket.

 

Tyrkere er kendt for at have stærke karakterer, hårdtarbejdende, service-mindede og er ofte smilende individer, som ønsker at hjælpe; især turister på ferie i deres smukke og stolte land. Uanset hvor du tager hen, da vil Tyrkiets kultur og varme hjerte altid skinne igennem, hvortil oplevelsen altid vil være en ny fra by til by, og det kan derfor være en god ide at planlægge op til flere besøg til Tyrkiet – for at få hele oplevelsen med. Hvis du står og savner sol og sommer og gerne vil finde ud af, hvorfor Tyrkiet er så populær en rejsedestination, så kan vi klart anbefale dig at pakke kufferten og sætte et kryds i din kalender med det samme.

 Limak Hotels