8 smukke seværdigheder i Antalya, som du aldrig vil glemme!

8 smukke seværdigheder i Antalya, som du aldrig vil glemme!

 

  1. Kaleici

Kaleici holder på en smuk og idyllisk havneudsigt, hvor du rigtig kan mærke den roligsindede stemningen, som denne gamle bydel oser af. Tag f.eks. en dag ud af kalenderen og tag en tur rundt i denne gamle bydel og oplev dens aldrende og endog velbevarede og varme charme. Her finder du vejen væk fra de turistfyldte gader og kan bevæge dig op og ned ad de lettere halvskæve gader stræder indfanget i en hyggelig og autentisk atmosfære. En tur i Kaleici kan klart anbefales, hvis du ønsker at opleve Antalya, som den stolte by den engang var og endnu stadig er.

 

  1. De romerske ruiner

Den gamle by, Perge, var engang en storslået romersk by, men er i dag en falden by, som ligger i ruiner. Disse romerske ruiner er fyldt med fantastiske og spændende historie om tiden, som engang var og holder stadig på en hel del skatte – også selvom byen ligger i ruiner. Se f.eks. det gamle teater, de store søjlegange og utrolige størrelse – helt tæt på. Det er nemt at føle sig lille her. Ikke blot i forhold til de kolossale ruiner, men også tidsmæssigt, idet byen er mere end 2000 år gammel. Tænk engang.

 

  1. Goynuk Canyon

Hvis du er en naturelsker eller holder af at vandre, da er Goynuk Canyon det rette sted af være! Synet af denne Canyon er et man aldrig glemmer grundet dens smukke samt grønne omgivelser. Det er her hjertet af definitionen på et ferieparadis opstår, og er enestående destination, hvis du også ønsker dig en dukkert i det lunefulde og smaragdfarvede vand.

 

  1. Antalya Muzesi

Hvis du holder af kunst og historie, da er Antalya Muzesi helt bestem et besøg værd. Det er et betagende museum med storslåede udstillinger, som bringer dig helt tilbage i tiden. Det er også her du finder storslåede statuer af de romerske guder og deres guddommelige historier. Antalya Muzesi er klart en favorit blandt børnene, da dette er et museum, som har fokus på at kunne underholde hele den store familie. (Familieferie i Tyrkiet)

 

  1. Kursunlu vandfaldet

Du finder dette smukke vandfald lidt uden for Antalya, og er placeret i en lille oase af små vidundere. Alt fra den rige natur til det fantastiske dyreliv er helt enestående at opleve i denne lille park. Selve vandfaldet tager dog prisen for at være noget af de smukkeste du kan finde i denne park. Tag helt klart vandrestaven og drikkedunken med dig, når du kommer for at se dette vidunderlige stykke natur.

 

  1. Lara strand

Hvis du er i humør til at tage badetøjet frem og hoppe en tur i vandet, da er der ikke et bedre sted at gøre netop dette end lige præcis på Lara strand i Antalya. Havet er fantastisk krystalblåt, og du vil ikke kunne undgå at ligge mærke til, at der er enorme bjerge i det fjerne. Det er noget helt specielt at bade til en sådan fantastisk og storartet udsigt. Dette er en helt unik oplevelse, som helt klart bør nydes med en enkel drink fra en af strandens caféer. Så spring ud i det, og nyd udsigten!

 

  1. Karaalioglu Park

Et skyggefuldt og hyggeligt sted at tilbringe en eftermiddag skulle helt klart være i Karaaliogly Park, hvor du kan gemme dig lidt væk fra den bagende sol mellem træer og fuglesang. Her får du den bedste udsigt udover middelhavet, mens du går langs de smukke stier og den idylliske natur, som omgiver dig – på trods af at du stadig befinder dig inde i selve byen. Gå f.eks. en aftentur i Karaaliogly Park og bliv opslugt af roen og naturen som omfavner dig.

 

  1. Hadrians Port

Hadrians Port er en såkaldt triumfbue, som blev bygget for knap 2000 år siden, da Antalya var en del af det romerske kejserdømme. Bygningsværket kaldes også for Üc Kapilar og er et vartegn på denne gamle by samt dens storslåede historie. Læg især mærke til buens højt detaljerede udskæringer og arkitektur. Dette arkitektoniske vidunder er er klart et must-see for de fleste. Porten er et af de smukkeste syn, som du kan støde på i Antalya. Selve buen består af tre buer, som du nemt kan passere igennem. Når du passerer den, kan du fortsætte videre ud i den gamle bydel i Antalya. Herfra kan du nu udforske mere af Antalyas spændende og berigende kultur, historie og skønheder.