Antalya Düden Şelalesi Gezi Rehberi

Antalya Düden Şelalesi için coşkuyla akan suların yeşil doğa ile eşsiz buluşması desek yanılmayız. Şelale’nin denize dökülen kısmı, özellikle yaz aylarında turistlerin oldukça ilgisini çeker ve Antalya’nın ünlü Lara bölgesinde bulunur. 40 metre yükseklikten denize akan su özellikle ilk görenler için hayranlık etkisi yaratmaktadır.

Ancak yazımızın konusu yukarı düden şelalesinin başlangıç noktasındaki mesire yeri olup, merkeze 10 km uzaklıkta bulunur. Düden şelalesini görmek için tam gün ayırmanıza gerek olmayabilir. Şehir merkezinden yalnızca 20 dakikalık mesafedeki şelale gezinizi bir kaç saatte tamamlayabilirsiniz.

Doğa severlerin mutlaka uğraması gereken düden şelalesinin tarihi bir anlamı da vardır. Büyük İskender’in bu şelalenin yanından geçerken atlarını burada dinlendirdiği ve su içirdiği söylenir. Bu nedenle şelaleye bazı kaynaklarda İskender Şelalesi adı ile de rastlanmaktadır.

Çevredeki antik mezarlar ve tarihi kalıntılar, alandaki yerleşimin çok eski çağlara dayandığını kanıtlar niteliktedir. Bu yüzden, düden Şelalelerini ziyaret ederseniz, çevredeki mağaralara dikkatinizi çekecektir. Mağaralardaki pencere şeklindeki oyuklardan, şelalenin akışını izlemek oldukça keyifli ve farklı bir deneyimdir.

Antalya Düden Şelalesi 2

Düden Şelalesinde Yapılabilecek Etkinlikler

 

Antalya Düden Şelalesi, tüm ihtişamı ve mükemmel yeşil doğası ile yılda yaklaşık olarak 3 milyon turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bu rakamın oldukça büyük bir kısmı da yabancı turistlerden oluşmaktadır.

Böylesi önemli bir turistik noktada elbette yapılacak aktivite sayısı oldukça çeşitlidir. Düden Şelalelerinde yapılabilecek en önemli aktivite ise doğa yürüyüşleridir. Şelalelerin etrafı herkesin güvenle ve rahatça yürüyebilmesi açısından özenle çevrilmiştir.

Hem Aileler Hem de Maceraperestler İçin Alternatifler

 

Antalya’da aile tatili yapıyorsanız ve Antalya’nın en iyi plajlarını gördüyseniz, gezilecek yerler listenize düden şelalesini ekleyebilirsiniz.

Düden Şelalesi, çeşitli aktivitelere ev sahipliği yapmaktadır. Turist sayısının oldukça fazla olması, insanların taleplerinde de çeşitliliğe neden olmaktadır. İşte tam da bu nedenle her kesime hitap edebilecek farklı alternatiflere ulaşmanız mümkündür.

Sakinlik ve doğanın dinginliği eşliğinde güzel manzarayı seyretmek isteyen misafirler için piknik alanları, mesire yerleri ve yeme içme noktaları oldukça fazladır.

Biraz daha hareket ve canlılık isteyen misafirler içinse, aşağı düden şelaleleri’nde yapılabilecek en iyi aktivite hiç şüphesiz ‘rafting’ olacaktır. Şelalede rafting merkezi bulunmaktadır ve bir eğitmen eşliğinde adrenalin dolu dakikalar yaşayabilir, Düden’in buz gibi suyunun keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Düden Şelaleleri’nin eşsiz doğasın da bahsetmiştik. Bu nedenle buraya gelmişken mutlaka güzel fotoğraflar çekmelisiniz. Şelalenin her bir noktası sizlere ayrı ayrı güzellikler ve fotoğraf kareleri sunacaktır. Özellikle profesyonel bir fotoğrafçı iseniz, bu doğa harikasının sizlere sunacağı fotoğraf imkanlarını asla kaçırmamalısınız.

Düden Şelalesine Ulaşım Nasıl Sağlanır?

 

Eşsiz ve insanı kendisine hayran bırakan güzellikteki Antalya Düden Şelalesi, herkesin gidip görmesi gereken doğal güzelliklerden bir tanesidir. Mavi ve yeşilin uyumunu en derinlerde yaşayabileceğiniz bu muazzam şelaleye ulaşım aslında oldukça kolaydır.

Alışılagelmiş olan, doğal güzelliklerin şehrin dışında bulunduğu ve ulaşımın genellikle zor olduğu algısı, bu güzel Düden Şelalesi için geçerli değildir. Antalya’nın merkezinden yalnızca 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bu da ulaşımı oldukça kolay, kısa ve zahmetsiz bir hale getirmektedir. Düden Şelalesi’ne ulaşımın bu denli rahat olması sebebi ile de turist yoğunluğunda artış gözlenmektedir.

Şelaleye ulaşım 2 farklı şekilde sağlanabilmektedir. Kendi özel aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz ya da Antalya Merkez’den kalkan, otobüs dolmuş gibi toplu taşıma araçlarını kullanılabilir. İster özel araç ile isterseniz toplu taşıma ile bu doğal güzelliği ziyaret edin, her koşulda yorulmadan ve zahmetsiz bir şekilde bu güzellik ile buluşacaksınız.

  • Toplu taşıma Kullanacak Ziyaretçiler İçin: Eğer tercihiniz dolmuş yönünde olacak ise, Antalya Merkez’den hareket eden Varsak dolmuşlarını kullanarak şelaleye ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Ancak tercihiniz otobüs kullanmak yönünde olacak ise; VC30, CV17, VL62, VF66 otobüslerinden herhangi bir tanesini kullanarak Düden Şelalesi’ne ulaşabilirsiniz.
  • Kendi Özel Araçları İle Gelecek Olan Ziyaretçiler İçin: Eğer ki toplu taşıma ile gelmek istemiyorsanız, Antalya-Varsak yolunu kullanarak Düden Şelalesi’ne ulaşım sağlayabilirsiniz. Yaklaşık olarak 15 dakika gibi kısa bir sürede, 10 km’lik bu yolu tamamlayarak ulaşabilirsiniz. Yol üzerindeki tabelalar da sizlere güzergahınızı bulmakta yardımcı olacaktır.

 

Düden Şelalesi Giriş Ücretleri Ne Kadardır?

 

Antalya Düden Şelalesi, yaz turizminde Antalya’ya ekonomik açıdan oldukça katkı sağlamaktadır. Bu nedenle girişler ücretlidir. Ancak Düden Şelalesi özel bir işletmeye ya da bir kuruma ait olmadığında giriş ücreti makuldür.

Giriş ücretinde mevsim gözetmeksizin sabit fiyat uygulaması geçerlidir. Kişi başı giriş ücret ücreti güncel fiyat olarak yalnızca 3 TL’dir. Bu 3 TL’lik ücret karşılığında piknik alanlarından yaralanmanız mümkündür. Ancak yemek yeme alanları için ayrıca ücret ödemeniz gerekmektedir.

Her ne kadar Düden Şelalesi’nin yaz turizmine katkılarından bahsetmiş olsak da, bu doğal güzelliği yalnızca yaz aylarında ziyaret etmek zorunda değilsiniz. Antalya Düden Şelalesi, 4 mevsim ziyaretçiye açıktır. Yaz aylarında havaların güzel ve rahatça gezip vakit geçirmeye müsait olmasından dolayı ziyaret eden insan sayısı daha fazladır.

Ziyaret saatinizi aşağıdaki açılış-kapanış saatlerini göz önünde bulundurarak planlayabilirsiniz:

  • Yaz aylarında ziyarete açık olan saatler: 08:00 ve 19:30
  • Kış aylarında ziyarete açık olan saatler: 08:00 ve 18:00

sedik aşı akseki

Düden Şelalesi Yemek Alternatifleri

 

Bu güzel, yemyeşil doğanın içerisinde gürül gürül akan şelaleyi dolaşırken elbette yemek yemek de gerekiyor. Bu nedenle Antalya Düden Şelalesi etrafında oldukça güzel ve otantik yeme içme yerleri bulunmaktadır. Şelalenin karşısında kahvaltı yapabileceğiniz, çayınızı ya da kahvenizi yudumlayabileceğiniz oldukça güzel restoran ve kafe alternatifleri mevcuttur.

Antalya Mutfağı: Mutlaka Denemeniz Gereken 21 Yöresel Lezzet

Şelale etrafındaki yeme içme noktalarının en önemli özelliklerinden bir tanesi, doğal bütünlüğü bozmayan, yapaylıktan ve gösterişten uzak dekore edilmiş mekanlar olmalarıdır. Çardak tarzında, otantik ve minderlerin olduğu samimi yerlerde hem ev yapımı yemekler yiyebilirsiniz.

Yaz turizminin en önemli noktası olan Antalya’nın neredeyse tam da merkezinde bulunan bu muazzam doğa harikasına ulaşmak ve onu görmek oldukça kolay. Doğa ile iç içe olmayı seven herkesin mutlaka bir kez görmesi gereken bu şelale, herkesi kendisine hayran bırakmaya adaydır. Antalya Düden Şelalesi sizlere hem harika anılar hem de izlerken hissedeceğiniz inanılmaz huzuru vadediyor.