Kıbrıs’ın En İyi Plajları : Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Plaj

Kıbrıs; eşsiz doğası, tarihi ve tertemiz kumsalları ile Akdeniz’in vazgeçilmez tatil yerlerinden bir tanesidir. Akdeniz’deki diğer plajlar ile kıyaslandığında en fazla mavi bayrağa sahip olan Kıbrıs, her geçen yıl daha fazla turistin ilgisini çekmeye devam ediyor. Bir plajdan beklenebilecek deniz, kum ve güneş üçlüsünü en kaliteli şekilde yaşamak için Kıbrıs oldukça iyi bir alternatif olarak karşımızda. Dört tarafında birbirinden farklı ve doğal güzelliklerinden ödün vermemiş plajları olan bu harika adada, tüm yılın yorgunluğunu atabilir ve eşsiz bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Kıbrıs plajlarının her birinin ayrı bir güzelliği vardır. Ama emin olun hepsinin ortak tek bir noktası vardır, o da sizlere kesinlikle memnun edecek güzellikteki temiz, berrak ve masmavi denizidir.  İşte size güzel bir tatil vadedecek Kıbrıs’ın en iyi plajları:

 

Kıbrıs’ın En İyi Plajları : Mutlaka Gitmeniz Gereken En İyi 10 Plaj

Kıbrısın en iyi plajları - Altınkum Plajı

1- Altınkum Plajı

Kıbrıs’ın en iyi plajları denilince akla ilk gelen yerlerden bir tanesi hiç tartışmasız Altınkum Plajı olacaktır. Bu güzel sahil, Karpaz Yarımadası’nda bulunmaktadır. Ayrıca mitolojik bir inanışa göre aşk Tanrıçası Afrodit bu sahillerde doğmuştur ve sahile güzelliğine veren de budur. Bu eşsiz güzellikteki plaj adını gerçekten de kumlarının renginden almıştır. İnce ve altın rengindeki kumları, masmavi denizi ile misafirlerini karşılamaktadır. Sahildeki Caretta Caretta kaplumbağaları ve yumurtaları da turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir.

Kıbrısın en iyi plajları - Glapsides Plajı

2- Glapsides Plajı

Eğer bir Kıbrıslı ile tanışma ve konuşma fırsatınız olursa, size tavsiye edeceği plajlardan belki de ilki bu plaj olacaktır. Bu plaj özellikle kamp severler ve öğrenciler için de oldukça çekicidir. Çünkü bölgedeki en uygun fiyatlı plajlardan bir tanesidir ve kamp alanı oldukça gelişmiştir. Su altı sporlarını seven maceracı bir gezginseniz de bu plaj sizi oldukça tatmin edecektir. Zengin su altı dünyası, eşsiz berraklıktaki denizi ve uygun fiyatlarıyla Glapsides Plajı sizleri bekliyor.

Yavuz Çıkarma Plajı

3- Yavuz Çıkarma Plajı

Su sporları severlerin vazgeçilmez plajlarından bir tanesi şüphesiz Yavuz Çıkarma Plajı ya da bir diğer adı ile Escape Plajı’dır. Plaj adrenalin düşkünü tatilcilere scuba diving ve jet ski gibi oldukça farklı su sporu alternatifleri sunuyor. Plaj özellikle genç tatilcilerin radarında. Hit müzikler, restoran ve barları ile oldukça eğlenceli ve canlı bir plaj deneyimi sunuyor. Escape Plajı’na girişin ücretli olmasına rağmen oldukça kalabalıktır. Yavuz Çıkarma Plajı’nın ayrıca muazzam güzelliğinin yanı sıra bir başka önemli özelliği daha var. Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adaya ilk ayak bastıkları yer bu sahildir. Plaj da adını işte tam da buradan almıştır.

4- Yeşilırmak Plajı

Kuzey Kıbrıs’ın en batısında yer alan bu plaj, adını yeşil doğasından almaktadır. Çok merkezi bir konumda olmayan küçük ve bakir bir koyda yer alan Yeşilırmak Plajı, oldukça sakin ve sessizdir. Merkezden uzak olması bu plajın doğal güzelliğini korumasına yardımcı olmuştur. Güzel ve büyük iskelesi sayesinde bu tertemiz ve durgun denize girmek de oldukça rahat olmaktadır. Ayrıca bu plajın bir diğer ilgi çekici özelliği ise, Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdıran en büyük asmaya ev sahipliği yapmasıdır.

Kıbrısın en iyi plajları - alagadi plajları

5- Alagadi Plajı

Oldukça sakin ve sessiz bir plaj olan Alagadi Plajı, sadece yerli halkın değil, turistlerin de oldukça ilgisini çekmektedir. Bu güzel plajın sakin bir plaj olarak anılmasının nedeni, su sporlarına izin verilmemesidir. Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama bölgesi olduğundan, doğal alanı bozmamak adına böyle bir karar alınmıştır. Ayrıca Alagadi Plajı’nın her zaman gözlem altında tutulduğunu ve akşam saat 8 den sonra plajın kapatıldığını da belirtmekte fayda var.

kıbrısın en iyi plajları - camelot plajı

6- Camelot Plajı

Su altı dünyası meraklılarını çok mutlu edecek bir plaj daha: Camelot Plajı. Bu plaj yüzme için de su altı dalışları için de oldukça uygundur. Dalgakıranlar sayesinde plajda yüzmek oldukça keyifli ve huzurludur. Bunun yanı sıra kayalıklı yapısı nedeniyle birçok denizaltı yaşamını da ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle sabah saatlerinde kayalıklarda görebileceğiniz canlı çeşitliliği oldukça fazladır. Plajın çevresinde birçok yemek ve aktivite alternatifi de bulunmaktadır.

kıbrısın en iyi plajları - konnos koyu

7- Konnos Koyu

Konnos Koyu oldukça bakir ve mavi bayraklı olan bir denize sahiptir. Bu koyu en ilgi çekici yapan detaylardan bir tanesi hiç şüphesiz deniz mağaralarıdır. Bu gizemli deniz mağaralarını keşfetmek isterseniz, Konnos Koyu size paha biçilemez bir fırsat sunuyor. Hem doğal güzellikleri keşfedebilir hem de su sporları ile tatilinizi eğlenceli hale getirebilirsiniz.

kıbrısın en iyi plajları - nissi beach

8- Nissi Plajı

Eşsiz berraklıktaki denizi ve altın sarısı incecik kumları ile Nissi Plajı Güney Kıbrıs’ın Larnaka bölgesinde yer alıyor. Çeşitli su sporlarını da ev sahipliği yapan bu plaj, sosyalleşmek isteyen turistlerin de ilgi odağı halindedir. Oldukça canlı ve aktivite yönünden gelişmiş bir plaj olduğu için, günün her saati kendinize uygun bir eğlence bulabilir ya da şezlongunuzda parlak güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

 

9- Mercan Körfezi

Bembeyaz bir kumsal ve masmavi bir deniz hayal edin. İşte hayallerinizdeki o manzara tam olarak Mercan Körfezi’nde sizleri bekliyor. Yüzme ve güneşlenmenin yanı sıra denizaltı ve üstü sporları içinde aranılan kalitede bir yerdir. Sevdikleriniz ile beraber denizin ve güneşin tadını çıkarırken bir yandan da bu muazzam denizin canlı yaşamını keşfedebilirsiniz. Körfezin çevresinde oldukça çeşitli yemek alternatifleri de bulunmaktadır.

Latsi Plajı

10- Latsi Plajı

Diğer plajlara kıyasla daha küçük bir plaj olan Latsi Plajı, misafirlerine doğal bir ortam sunuyor. Gürültüden ve yapaylıktan uzak bir şekilde dizayn edilmiştir. Ahşap masaları ve yemyeşil ağaçlarının altında dingin bir şekilde plaj keyfini sürebilirsiniz. Oldukça sakin olan bu koyda, rahatça dinlenebilir ve sessizliğin inanılmaz rahatlığıyla buluşabilirsiniz. Doğallıktan vazgeçmeyen ve dinginlik arayan turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bu plajı sizler de görmek isteyebilirsiniz.

 

Kıbrıs, özellikle yaz aylarında Akdeniz turizminin cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Eşsiz koylar ve plajlarında yapılacak aktivitelerin sayısı oldukça fazla. Bu sınırsız aktivite ve eğlence yoğunluğunun arasında kendinize uygun sakin ve el değmemiş koylar bulmanız da tabii ki mümkün. Her kesimin tatil ve dinlenme anlayışına en iyi şekilde hitap eden bu muazzam ada doğallığı ile ön plana çıkıyor.  Aradığınız tatil ister sakin ve zihin dinlendiren bir konsept olsun ister eğlenceli, canlı ve hareketli bir konsept olsun. Kıbrıs’ın en iyi plajları sizlere aradığınız tatil ne ise onu sunacaktır. Sizler de yazın güzel bir tatil yapmak ve yılın yorgunluğundan en iyi şekilde kurtulmak isterseniz, bu plaj ve koy önerilerini dikkate alabilirsiniz. Yolunuz düşerse Lefkoşa ve Larnaka’ya 1 saat uzaklıktaki Limak Cyprus Deluxe Hotel‘de sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyarız.