Paskalya Bayramı 2019 – Yumurtaları Boyama Zamanı!

Paskalya Bayramı yani Easter, şüphesiz Hristiyanların en önemli dini bayramlarından biridir. Bu bayram Mart sonu – Nisan sonu dönemine denk gelmektedir.

Onlarca yumurtanın boyandığı, çikolataların hediye edildiği Paskalya, dini bir bayram olmasının yanı sıra seyahat severler tarafından yoğun bir şekilde tatil fırsatına çevrilmektedir.

Paskalya Bayramı – Günler Nasıl Belirlenir?

İlkbahar ekinoksundan sonra oluşan dolunayı takip eden Pazar günü “Paskalya Pazarı” (Easter Sunday) olarak belirlenir. Pazar gününden önceki cuma gününe ise “Kutsal Cuma” (Good Friday) denir.

Paskalya Bayramı - Yumurta Boyama - Limak Otelleri

Paskalya Bayramı süresince bir çok ülkede resmi tatil uygulaması bulunur. Bu tatil dönemi genellikle cuma gününden başlar, haftasonu ve takip eden pazartesiyi kapsar. Bu süre içerisinde bazı ülkelerde okul çağı çocukları bir nevi sömestr tatiline girer. İki haftayı bulan süre boyunca tatil yaparak, aileleriyle keyifli vakit geçirirler.

2019 Paskalya Bayramı Takvimi

2019’da geçerli Paskalya Bayramı günleri aşağıdaki gibidir. Paskalya kutlayan ülkelerin hemen hemen tümünde bu günler resmi tatildir.

19 Nisan 2019 – Cuma – Kutsal Cuma (Good Friday)

20 Nisan 2019 – Cumartesi – Kutsal Cuma’dan sonraki gün (Holy Saturday)

21 Nisan 2019 – Pazar – Paskalya Pazarı (Easter Sunday)

22 Nisan 2019 – Pazartesi –  Paskalya Pazarından sonraki gün

Dolayısıyla paskalya bayramında her yıl 4 günlük bir resmi tatil söz konusudur.

Bazı ülke veya eyaletlerde farklı uygulamalar görülebilir. Örneğin Avustralya’nın bazı eyaletlerinde kutsal cuma tatil yapılmaz ve bunun yerine paskalya pazarını takip eden Salı günü resmi tatil uygulaması yapılır.

Paskalya pazarına kaç gün kaldığını buradan kontrol edebilirsiniz.

Paskalya Bayramı Gelenekleri

Paskalya’nın bazı gelenekleri olduğunu biliyoruz. Paskalya yumurtaları, çikolatadan yapılan paskalya tavşanı ve paskalya çöreği bu geleneklerin en başında gelir.

Paskalya’da yumurta boyama çok yaygın olarak yapılır ve tüm dünyada paskalya ile özdeşleşmiştir. Ancak insanoğlunun yumurta boyama adeti paskalya’nın çok öncesine dayanır.

Kadim kültürlerde dünyanın canlanmasını simgeleyen yumurta, 17. yüzyıl başlarında Paskalya bayramlarındaki yerini almaya başlamıştır. Popülerliği giderek artmış ve bugün paskalya bayramının şüphesiz en önemli sembolü olmuştur.

Limak Otellerinde Paskalya Tatili

Limak Otelleri olarak, Mart-Nisan döneminde paskalya sebebiyle farklı ülkelerden bir çok misafir ağırlamaktayız. Tabi ki Paskalya bayramı kutlayan misafirlerimizi memnun etmek amacıyla çeşitli aktiviteler düzenlemekteyiz.

Eğer bu yıl paskalya tatilinizi Limak Otellerinde geçiriyorsanız, otellerimizle iletişime geçerek, Paskalya programları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Şimdiden Paskalya Bayramınızı kutlar ve iyi tatiller dileriz.