De 8 bästa platserna för en sista minuten semester i Antalya

Om man vill åka iväg på en sista minuten semester med all inclusive till Turkiet är Antalya ett riktigt drömresemål. Här finns allt man som resenär kan tänkas vilja ha på sin semester. Gott om såväl nattliv som sol och bad samt en hel del härlig shopping. Antalya är den perfekta sommardestinationen för både barnfamiljer och par. Här skiner dessutom solen under de flesta av årets dagar vilket gör att man kommer komma hem både solbränd och väl uppvärmd inför vintern.

 

Antalya har ett fint hamnområde som är väl värt att besöka och dessutom får man inte missa den gamla stadsdelen Kaleici som ligger gömt bakom historiska stadsmurar. Med en resa till Turkiet kan man uppleva allt detta. Antalya har dock mer än shopping och kultur. Det de flesta reser hit för är de fantastiska stränderna och badmöjligheterna som finns. Varför inte besöka Mermerli som har en fin badplats med klappersten eller Lara som har mjuk sandstrand. Det är enkelt att ta sig till alla de härliga stränderna i närheten och man gör det enkelt med lokaltrafiken eller taxi. För en all inclusive i Turkiet är Antalya ett bra val, hit finns dessutom ofta resor i sista minuten till Antalya.

 

8 drömplatser för sista minuten Antalya

 

Om man reser till Antalyas flygplats finns det en hel del vackra platser att besöka. Med en sista minuten till Antalya kan man upptäcka en stor del av allt som Turkiet har att erbjuda. Att resa till Turkiet är populärt, och det är inte så konstigt med det rika strand- och nattliv som finns. För alla som är helt nya till att åka på en all inclusive till Turkiet kommer här de 8 bästa platserna att besöka, allt för att resan ska kunna planeras på förhand och drömmas om både innan och efter.

sista minuten antalya - belek

Belek

 

Belek är en fantastisk ort för dig som vill semestra med fin all inclusive i Turkiet. Med en sista minuten till Antalya kan man ta sig till denna stad som ligger fyra mil öster om Antalya. Här finns långa sandstränder och grovkornig sand. Belek är staden för alla som vill delta i roliga vattensporter, maxa soltimmarna och träna och äta gott. Belek är dessutom en fin stad med mycket att se och enkel transport till Antalya.

 

Lara-Kundu

 

Med en sista minuten till Antalya kan man besöka Lara-Kundu och sola sig på en vacker strand. På den här platsen finns det gott om all inclusive-hotell och många butiker att shoppa loss i. Från Lara-Kundu tar man sig enkelt till såväl flygplatsen som till Antalyas citycenter.

sista minuten antalya - kemer

Kemer

 

Till Kemer kommer många charterturister och staden är känd för sin fina, långgrunda strand och sitt fina vatten. Från en slumrande fiskeby till en populär turistort erbjuder Kemer nu allt från vackra apelsinodlingar till gröna områden. Det finns gott om butiker och uteserveringar att slå sig ner vid och dessutom är staden känd för sina fina marknader. Stranden i Kemer är klappersten och inte långt därifrån finner man en livlig marina. Det finns även stranden Moonlight Beach som är fylld av sand.

sista minuten antalya - side

Side

 

Side är en familje- och barnvänlig stad som har mycket att bjuda på. Side centrum hittar man om man promenerar till hamnen och här finns allt man letar efter. Historiska byggnader och butiker med riktigt bra shopping samsas med många restauranger där man kan sitta och både äta och dricka gott om kvällarna. Detta är en stad för alla som vill få ut så mycket som möjligt av sin semester

The old town in Antalya Center

 

Old town i Antalyas center är väl värt att besöka, oavsett om man bor inne i Antalya eller på en semesterort utanför staden är det enkelt att ta sig hit. Antalyas old town kallas även för Kaleici och på dess stora torg finns ett berömt klocktorn vid namn Saat kulesi. I old town hittar du byggnader som får dig att känna historiens vingslag. Smala kullerstensgator leder dig fram till otaliga caféer och shopping. Om man bokar en sista minuten till Antalya är detta ett perfekt stopp på resan.

sista minuten antalya - alanya

Alanya

 

En annan populär stad som ligger nära Antalya är Alanya. Denna populära badort är en riktig pärla för alla som vill boka en resa med all inclusive till Turkiet. Att resa till Turkiet och besöka Alanya är det hundratusentals turister som gör varje år. Ett härligt Medelhavsklimat och fina stränder livar upp området som också är fullt av såväl uteliv som shopping. Alanya är känd för sin vackra, historiska borg som finns i staden. I Alanya kan du njuta av båtturer, hamam och marknader.

Kaş

 

För en sista minuten till Alanya får man inte missa den gömda pärlan Kas. Denna stad är lugn och bjuder på en avkopplande semester för alla som vill ta det lugnt och behagligt. Kas omges av berg och ligger vid Medelhavets kustremsa. Den lilla stadskärnan är full av små gränder och på kvällen samlas alla i hamnområdet där barer och restauranger finns. Ett turkosblått hav väller in över Kas fina strand av klappersten där solen nästan alltid lyser.

Kalkan

 

Kalkan är en viktig turistdestination där människor flockas om sommaren för att njuta av sol och värme. Här finns många historiska platser att uppleva den gamla kulturen på och dessutom många fina stränder att bada på. Denna gamla fiskeby har vackra, vita hus och 300 soldagar per år. Njut av en avkopplande semester med många, roliga aktiviteter i Kalkan. Staden ligger väster om Antalya med inte allt för lång åktid.

 

Åk och upplev Antalya

 

Om man vill boka en sista minuten till Antalya så finns det många gudomligt vackra platser, städer och orter att besöka. Dagens turistmagneter som en gång var små fiskebyar bjuder på allt från bra shopping till ett riktigt välutvecklat restaurangliv. Här kan man njuta av precis den semestern man vill. Man kan boka en all inclusive i Turkiet och bo på en fin resort, eller varför inte bo på ett enklare hotell och utforska alla restauranger och platser.

 

Att resa till Turkiet är populärt av en välkänd anledning; här finns sol och bad från vår till sen höst. Solen skiner helt enkelt alltid i Turkiet. Är du sugen på att boka en härlig semester till Turkiet? I så fall finns det mycket att välja mellan och vi hjälper dig mer än gärna att hitta rätt hotell och stad, allt för att din drömsemester ska gå i uppfyllelse. Skriv till oss på Messenger om du vill boka din sista minuten resa med Limak Hotels!