12 anledningar att resa till Turkiet

12 anledningar att resa till Turkiet

Att resa till Turkiet både en och fem gånger är ett självklart val för många. Turkiet är hem åt sol, bad och långa, avslappnade dagar på stranden. Landet har en riktigt lång sommarsäsong och hit flockas svenskar och andra européer för att njuta av sin semester på allra bästa vis. Att Turkiet är ett så pass populärt resmål är inte konstigt. Här finns otroligt mycket att göra och se. Vad sägs till exempel om Kappadokien och Antalya, samt det faktum att landet har över 300 soldagar per år?

 

1. Turkiet har över 300 soldagar per år

Turkiet är ett fantastiskt land med tillräckligt med sol för att göra vilken svensk som helst glad. En resa till Turkiet ger dig nästan garanterad sol. Här lyser nämligen solen under hela 300 dagar per år. Landet bjuder alltså på den perfekta solsemestern för alla som vill tina upp sina frusna kroppar.

 

2. Turkiet har en fantastisk matkultur

En resa till Turkiet ger dig inte bara sol och bad. Här finns det även en fantastisk matkultur som lockar många matintresserade. Det turkiska köket är bland annat känt för sina auberginerätter. Dessutom serveras det ofta kebab och pilaff. Det som gör att det turkiska köket står ut ur mängden är deras rikliga användning av kryddor såsom vitlök, chili, spiskummin och färska örter. På en resa till Turkiet får du inte heller missa meze och börek.

 

3. Turkiet är hem till den pulserande staden Istanbul

Turkiet är inte bara känt för sin lång, soliga kust. Inne i landet finns det även moderna, pulserande storstäder såsom huvudstaden Ankara och Istanbul. Den senare är landets största stad och en resa till Turkiet är inte komplett utan ett besök här. I Istanbul finns historiska sevärdheter, gastronomiska upplevelser och fin konst. Det är alltså inte svårt att spendera dina dagar i Istanbul.

 

4. Ett land fullt av sevärdheter

En resa till Turkiet ger dig chansen att upptäcka landets rika historia och kultur. Det finns många fantastiska sevärdheter och attraktioner du bör besöka under din resa till Turkiet. Ett hett tips är att besöka Mardin. I denna gamla stad finns moskéer, kyrkor och handskurna stenhus som är vackra för ögat. Även staden Bursa, som en gång var huvudstaden i det ottomanska riket är väl värt ett besök. Här finns basarer och vackra byggnader överallt.

 

5. Turkiet har soligt, milt klimat

Om det är något som gör Turkiet till ett extra bra resmål så är det landets fantastiska väder och klimat. Turkiet har torra, heta somrar med temperaturer som gärna ligger mellan 30 -3 5 grader med 12 – 13 soltimmar per dag. Juli till augusti är de varmaste månaderna. Även under vintern har dock Turkiet ett milt klimat och därför kan landet vara det perfekta resmålet för den som vill fly undan den svenska vintern men inte resa allt för långt.

 

6. En resa till Turkiet ger minnen för livet

Om det är något som en resa till Turkiet kommer att ge dig så är det verkligen minnen för livet. Oavsett om du reser tillsammans med din familj eller med ett gäng vänner kommer ni att få en oförglömlig resa. Turkiet har verkligen allt att bjuda på. Ta fantastiska fotografier av den vackra kusten eller besök nattklubbarna som håller öppet inpå småtimmarna. Åk på utflykter eller bara koppla av vid hotellpoolen. Missa inte heller alla de marknader som landet är känt för. I Turkiet är den enkelt att skapa minnen som lever kvar för alltid.

 

7. En resa till Turkiet tar endast 3,5 timme

Att resa till Turkiet är enkelt. Hit går det mängder av flyg och de svenska charterarrangörerna har flera flyg varje dag under de hektiska sommarmånaderna. Vill du istället besöka Turkiet under vintermånaderna går det reguljärflyg. En resa till Turkiet tar endast 3,5 timme, vilket gör det till en perfekt destination för dig som inte vill flyga så långt men ändå vill njuta av värme och en spännande kultur.

 

8. Du kan resa till Turkiet året runt

Turkiet är en destination som inte bara passar för dig som vill ha 35 grader och bad i poolen. Turkiet är mycket mer än så och är ett utmärkt resmål även på vintern. Om du är trött på minusgrader eller slask finns det inget bättre än att besöka Turkiet. Vintern längs med kusten bjuder på sol och t-shirtväder. Vill du ha snö kan du ta en dagstur upp i bergen. Dessutom är Istanbul lika livligt under vintern som sommaren. Turkiet är helt enkelt ett varierande land som överraskar året runt.

 

9. Landet är hem åt Kappadokien

Har du hört talas om fantastiska Kappadokien? Detta är nämligen en av Turkiets mest kända destinationer och bilder av platsen cirkulerar ständigt runt på internet. Du kanske känner igen bilder av Kappadokien på alla de varmluftsballonger som glider över ett landskap som ser i det närmaste magiskt ut. Landskapet är fyllt med ikoniska bergformationer som kallas för Fairy-skorstenar och i Kappadokien finns även grottkyrkor och underjordiska städer.

 

10. Alla små turiststäder imponerar

Längs med Turkiets långs kust finns det mängder av små städer som turister älskar att samlas i. Här finns allt som besökare vill ha på en resa till Turkiet, vilket gör din semester enkel. Små butiker, solsängar på stränderna, bra sjukvård, nära till flygplatserna och mängder av fantastiska matupplevelser och spännande marknader är redo för ditt nästa besök.

 

11. Kustremsan bjuder på kristallklart vatten

Det som lockar mest besökare är givetvis den fantastiska kust som Turkiet har. Här finner du ett vatten som ständigt är lika turkost som kristallklart. Stenstränder blandas med sandstränder och här kan du sola, bada och snorkla. För att verkligen uppleva havet bör du dock åka ut på en båttur längs med kusten.

 

12. Alanya och Antalya har en solklar plats i mångas hjärtan

När man talar om Turkiet är det ofta Antalya och Alanya som dyker upp. En resa till Turkiet går nämligen ofta till just dessa städer och de är viktiga för landets turistnäring. Alanya får varje år besök av inte mindre än fem miljoner semesterfirare och här är klimatet perfekt. Missa inte den klassiska borgen mitt i staden som är välbesökt. På Turkiets Riviera finns även Antalya med en fantastisk strand. Här hittar du ett utmärkt nöjesliv och en härlig shopping för alla smaker. De 8 bästa platserna för en sista minuten semester i Antalya.

 

En resa till Turkiet gör dig aldrig besviken

Tolv fantastiska anledningar för att resa till Turkiet är knappast tillräckligt. Detta är ett land som har otroligt mycket att bjuda semesterfirare på.

 

Vackra byar, sevärdheter och ett utmärkt klimat är bara lite av vad som finns att se i landet. Boka en resa till Turkiet du också så kommer du komma förstå vad vi menar.